Thursday, June 03, 2010

Predátor-betonová džungle

Carr se na něj šklebil. „Tak jo, Oprah,“ oznámil, „jestli si chceš zpívat v koupelně, jsem pro. Zahoď pušku a můžeme si promluvit/' Přistrčil upilovanou hlaveň své brokovnice k Schaeferovu uchu.
Schaefer zajistil zbraň a hodil ji dostatečně daleko, aby ji nezasáhla stříkající voda.
„Musím uznat, že máš nervy, že si sem přišel,“ prohodil Carr konverzačním tónem. „Od noci, kdy to Lamb a ostatní koupili, si představuju tvůj mozek na zdi. Máš nějakej důvod, proč bysem to neměl zrealizovat?“
„Ale, Carre,“ prohlásil Schaefer. „Mí lidé tvé noh-sledy nezabili. Probuď se.“
„Ach?“ zašklebil se Carr. „Tak čí lidé to teda udělali?“ Schaefer viděl, jak Carr drží prst na spoušti. Ten arogantní bastard mohl být tak šílený, že by ho mohl odprásknout, aniž by si vyslechl, co mu chce Schaefer říct.
„To nebyli lidé,“ řekl. „Bylo to něco horšího“
„Dobrej pokus,“ řekl Carr, zavřel jedno oko a pozvedl hlaveň.
Schaefer uhnul, sklonil se pod úroveň hlavně a udeřil Carra pěstí do obličeje.
Carr klopýtl dozadu a Schaefer na něj skočil. Byl příliš blízko, takže pušku mohl použít maximálně jako klacek; oba muži padli na podlahu a voda cákala všemi směry.
Po krátkém boji se Schaeferovi podařilo Carra znehybnit. „Zatraceně, poslouchej mě,“ zařval na něj, „potřebuji tvou pomoc, ty zkurvysynu!“ Udeřil Carrovou hlavou o podlahu. „Nepřišel jsem, abych se s tebou rval.“
Carr se nezdržoval odpovědí a pokoušel se osvobodit.
Schaefer trochu povolil v naději, že ho Carr bude poslouchat - a najednou mu v krku vystřelila bolest. Jako horký nůž pod kůží. Tlak na krk ho téměř udusil.
Pustil Carra a odtáhl se.
„Aghh,“ zachrčel, „je tady! Ten čubčí syn je někde tady!“

Labels: