Monday, June 23, 2008

Raschemu připadalo, že se z okna dívá již déle než hodinu.
Možná, že se opravdu tak dlouho díval, ale stále tomu nemohl uvěřit.
Vesmírné lodi křižující nad New Yorkem viditelné pouze pomocí speciální masky...
V masce vypadaly zlatočervené; Rascheho napadlo, jakou asi mají barvu ve skutečnosti. Maska barvy měnila a překrucovala, měla malé rozlišení a tvary ztrácely hrany a splývaly, detaily mizely -nebo se objevovaly zvýrazněné odlišnou barvou.
Dlouhou dobu nedokázal Rasche přijmout, co vidí. Věděl, že tu musí být pravda, nic jiného nedávalo smysl, ale tohle se mělo odehrávat v Mém oblíbeném marťanovi a ne ve skutečném světě.
Dokonce ani v Mém oblíbeném marťanovi, opravil sám sebe. Na to neměli dost velký rozpočet. Možná ve Star Treku nebo v jedné z těch sci-fi show - on je nikdy nesledoval. Možná ve filmech se Schwarzeneggerem.
Ale všechno to zapadalo dohromady. Schaefer říkal, že ten vrah není člověk, a měl pravdu.
Zabijákem byl zatracený marťan.
A federálové to museli celou dobu vědět. To vše vysvětlovalo. Věděli, že tam ty věci jsou - Rasche nevěděl jak, ale věděli to.
Schaeferův bratr - Dutch se o nich musel dozvědět.
Byl zabit vetřelci?
Nebo hůř, zabili ho federálové, aby udrželi vše v tajnosti?
Nebo byl stále naživu? Pomáhal federálům?
To bylo jediné, čemu Rasche nemohl přijít na kloub, ale vlastně na tom nezáleželo - zbytek mu byl jasný. Ty lodě přivezly na Zemi nějaký druh super-lovce, který lovil lidi jen pro zábavu. Federálové o tom věděli, ale drželi to pod pokličkou.
Proč?
Na to nebylo těžké přijít - všichni blázni do UFO, kteří možná nebyli ani tak blázniví, na to měli odpověď. Sakra, klidně půl tuctu odpovědí. Federálové nechtěli žádnou paniku. Možná chtěli získat mimozemskou technologii pro sebe. Možná s nimi dokonce jednali. Možná se všichni útočníkům z cizí galaxie zaprodali. Možná to byli sami vetřelci, marťanští měnivci, kteří nahradili skutečné lidi. Rasche si vždycky myslel, že je to snůška šílených paranoidních výmyslu - ale on ty lodě viděl.