Sunday, July 01, 2007

Předchozího dne ho kontaktoval Philips a upozornil ho, že může dojít k nějakému nezvykle brutálnímu masakru, který nebude dávat žádný smysl. Řekl, že to bude pravděpodobně někde, kde chybí klimatizace, oběti budou asi ozbrojené a bude to nejspíš ve velké výšce.
A to bylo všechno, co byl ochoten říct.
Jak to Philips věděl? Co se to, sakra, dělo?
McComb to ani v nejmenším netušil, ale čím víc o tom přemýšlel, tím větší měl radost, že to již není v jeho rukou.
Ať si to Philips a federálové vezmou - Bůh ví, že jim to McComb přeje.
Asi o 240 mil jižněji sledoval Philips svůj telefon.
Možná měl McCombovi říct, co se děje - ale jeho reference a dojem, který z něho Philips měl, nedávaly jistotu, jak by to přijal.
Nebylo zrovna lehké tomu uvěřit. Sakra, když mu Dutch Schaefer vyprávěl, co se před osmi lety odehrálo v džungli, tak tomu také nechtěl věřit a to Dutche dobře znal a důvěřoval mu.
Ale nakonec ho přesvědčil a on pak přesvědčil své nadřízené. Existovaly důkazy.
Ale Philips si nebyl jist, jestli by McComb takovým důkazům uvěřil.
A i kdyby ano, Philips si nebyl jistý, jestli chce, aby to McComb věděl. Muselo se to držet v tajnosti. Pokud by se to někdy dozvěděla široká veřejnost...
Když bulvární plátky blábolily o mimozemšťanech, nikdo tomu nevěnoval pozornost, ale pokud by vláda oznámila, že v ulicích New Yorku loví mimozemšťané americké občany - no, Philips si nebyl jistý, jak by to probíhalo, ale věděl, že to nechce zjistit. Představoval si zpanikařený dav, šílené kulty, konspirační teorie - polovina lidí by oficiální verzi nevěřila a domnívala by se, že pouze kryjí něco podloudného, a druhá by v tom pravděpodobně viděla konec světa.